Gunnend geloven

Een cursus van vier avonden over getuigend leven!

Delen met anderen

Wat je beleeft in je geloof zou je graag willen uitleggen aan de mensen om je heen. Je kent hen en daarom gun je het hen. Niet dat ze ongelukkig zijn of iets lijken te missen, maar je bent ervan overtuigd, dat een mens niets beters kan overkomen dan Jezus Christus vinden.

In de cursus ‘Gunnend geloven’, die binnenkort in onze gemeente gegeven wordt, blijkt dat er veel mogelijkheden zijn om iets van je geloof aan anderen te laten zien en horen. Aan de hand van diverse thema’s wordt gezocht naar hoe dat op een natuurlijke manier – in je eigen situatie en met je eigen sterke punten – kan. Iedereen kan het en de cursus is dan ook  bedoeld voor alle gemeenteleden.

Inhoud van de cursus

‘Gunnend geloven’ geeft je geen pasklare antwoorden, maar biedt je wel de mogelijkheid eens stevig na te denken over je leven als getuige. Daarom wordt vooral ingegaan op openheid, houding en vrijmoedigheid.

Elke avond is opgebouwd rond een thema en bestaat uit een bijbelstudie, een aantal oefeningen in tweetallen of kleine groepen, een stukje theorie en een huiswerkopdracht die de volgende avond besproken wordt.

Een ervaring

Een deelneemster aan de cursus: ‘Wat ik nog nooit gedurfd had, heeft de cursus me geleerd. Ik kreeg de moed om met een kennisje iets te delen van wat mij raakt in het geloof. Zij reageerde positief en belangstellend. We praten er nu regelmatig over, over geloof en de zin van het leven. Ik weet niet hoe het precies verder moet, maar heb er wel vertrouwen in.’

Kort samengevat

Aan de orde komen de volgende thema’s:

  • Mijn leven als christen – Wat is kenmerkend voor het leven van een christen?
  • Ieder vogeltje zingt – Gebruik je eigen stijl
  • Elkaar in beeld – Wat denk jij van de ander? En wat denkt de ander van jou?
  • Getuige zijn in de praktijk – Hoe ben je getuige in het leven van alledag?

Locatie: Buurthuis ‘Espelervaart’

Data: Dinsdag 9 mei, 16 mei, 23 mei en 30 mei

Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 

Kosten: € 20 euro (dit is inclusief cursusmap)

Opgeven voor: zondag 7 mei.

Informatie en opgave kan:     via Alex Schoonveld; schoonveld61@gmail.com of 06-82229015